Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Khao Soy
Nudler fra Chiang Mai

Beskrivelse

Denne ret består af en cremet karrysauce, som serveres over en bund af æggenudler.
Retten er opkaldt efter den nordthailandske by, Chiang Mai, hvorfra den har sin oprindelse.

Opskriften er idéel hvis man vil lave en nem, hurtig og sund ret til én person.

 

   

Ingredienser

125 g Æggenudler
2 fed Hvidløg (hakket)
1 spsk Rød karrypasta
1 dl Kokosmælk
125 g Hakket svinekød
2 dl Hønsefond
1 spsk Karry
1 knsp Stødt gurkemeje
2 spsk Fiskesauce
1 tsk Limejuice

Fremgangsmåde

  • Med mindre du kan finde friske æggenudler, skal du starte med at ligge nudlerne i blød i ca. 20 minutter.

    Bring en mellemstor gryde med vand i kog og kog nudlerne i ca. 20 sekunder.
    Hæld vandet fra nudlerne og læg dem på en tallerken.

    Opvarm kokosmælken ved lav varme og rør langsomt karrypastaen i.
    Når det begynder at simre tilsættes de resterende ingredienser bortset fra svinekødet.
    Vent cirka 1 minut og tilsæt derefter svinekød.
    Lad retten simre til svinekødet er færdig.

    Hæld saucen over nudlerne og servér med det samme!