Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Kai jaht sai
Fyldt omelet

Beskrivelse

Kai jaht sai er ligesom Kai djieow en ret der er hurtig at lave, sund og særdeles velegnet til budgettet to dage før den første (Du behøver ikke at bruge svampe!).

Den er meget populær i Thailand, ikke mindst for besøgende, som endnu ikke har trænet ganen op til de stærkere retter med meget chili.

 

   

Ingredienser

4 æg
ca. 2 spsk vegetabilsk olie (vindruekerneolie) 2x
1 spsk fiskesovs (Nahm Plah)
2 spsk sød østerssovs (Nahm man hoi)
2 forårsløg
2 tomater
1 rødløg
1/2 tsk peber
ca. 200 g svampe (kantareller, champignons eller Karl Johan)
1/2 kop fine ærter (frosne er OK!)
ca. 200 g skært skinkekød eller kyllingebryst
Forberedelse
Pisk æggene godt sammen
Hak vårløgene fint
Hak tomaterne groft
Hak løget fint

Fremgangsmåde

  • Varm en pande op med olie til den ryger
  • Hæld alle ingredienser undtagen æg på panden og steg i ca. 8-10 min.
  • Hæld fyldet op på en tallerken og hold det varmt evt. med et låg
  • Varm en pande op med olie til den ryger igen
  • Hæld æggemassen på panden og bag omeletten i 5 min. på den ene side
  • Spred fyldet ud over den ene halvdel af omeletten (på panden) og fold den derefter sammen så den bliver til en halv cirkel med fyldet i midten
  • Tips
    Pas på når du tager omeletten fra panden til det fad du vil servere den på. Omeletten brækker nemt!
  • Det nemmeste er at lægge en tallerken ovenpå omeletten mens den ligger på panden og så vende det hele på en gang.
  •