Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Hvidløgs Kødboller
Toms specielle

Ingredienser:
300 Gr Flæskefars
5 Fed Hvidløg (Store Ellers 7 Små) -- Most
1 Spsk Friskkværnet Sort Peber
5 Spsk Soyasauce Eksempelvis Kikoman
5 Spsk Fiskesauce
½ Tsk Malou  (det 3 krydderi)
½ -1 Liter Vand -- koges
1 boulion terning

 

Fremgangsmåde:
Kom farsen op i en skål
Knus hvidløg og rør dem op i fars
Derefter røres resten af tingene sammen til en grødig masse
Lad det trække 5-10 minutter, imens at vandet bringes i kog
Rul derefter med en teske små boller af farsen og kom det op i vandet
Lad det koger i 10-15 minutter, alt efter størrelsen
Hvis der ønskedes en stærkere ret kan der kommes mere peber i IKKE chille
 
NOTES:
Der kan kommes et par plader ÆGNUDLER i vandet efter der er kommet fars i (for at bruge dem som en selvstændig ret)

Jeg har på det sidste smidt lidt ekstra grønt i såsom lidt champignon en skive løg (hakket fint) og i stedet for ægge nudler et par pakker YamYam nudler (de små pakker til 3-4 kr), med stor succes. Generelt kan suppen bruges som basis og så kan man komme lidt mere "grønt" i, for at drøje på den, Så længe det er ting der ikke smager kraftig så dominer hvidløg / peber så det smager ligegodt .
Med peber der bruger jeg nogle gange "pebermix" og så dækker jeg farsen i skålen, rører det ud og så noget mere peber i. BRUG IKKE alm støbt peber det smager helt anderledes i retten.

Source: Jonrak Christensen

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.