Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Gaeng muh sai fahkthong
Gaeng med svinekød og græskar

Beskrivelse

Græskar findes i mange varianter, størrelser og farver.
Det er en delikat og nærende grøntsag som skal tilberedes varsomt for ikke at miste sin sprødhed og fine smag.
Til denne ret skal du helst bruge en af de orange typer - f.eks. en "butternutsquash" eller en "hokaido".

 

   

Ingredienser

½ kg skinkekød eller andet skært svinekød
1 lille græskar
2-3 røde store chili uden frø (Prik chi fah)
1 ds. kokosmælk /olie (Gathi)
2 spsk. rød chili pasta (Klyang gaeng daeng)
½ tsk. gurkemejepulver
2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
5-6 friske kaffirblade (Bai maklud)
en gryde

Fremgangsmåde

  • Skær svinekødet ud i aflange strimler på ca. ½ cm. x 5 cm.
    Skræl græskaret og skær det ud i kuber på ca. 3 x 3 x 3 cm.
    Flæk chilierne og skrab frøene ud. Hak dem groft.
    Knus kaffirbladene let mellem fingrene så smagsstoffer kan frigøres i retten
  • Tilberedning
  • Varm gryden op og tilsæt chilipastaen. Rør rundt med en træske og fordel pastaen over grydebunden.
    Tilsæt kokosolien.
    Tilsæt svinekødet.
    Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen græskarkuberne!) og rør godt rundt i gryden.
    Lad retten simre i ca. 15 min.
    Tilføj græskarkuberne og lad dem simre med i 5-6 min.
    Spises som en af flere retter med Jasminris
  • Tips
  • Friske kaffirblade kan være svære at få fat i bl.a. fordi de er blevet underlagt visse importrestriktioner p.gr. af frygt for indførsel af plantesygdomme.
    Det har intet at gøre med hvilke stoffer der er i bladene, som i stedet må importeres tørrede.
    Du kan derfor blive nødt til at bruge tørrede blade.
    De æteriske olier bevares fint i de tørrede blade, men det er selvfølgeligt bedst hvis man kan bruge de friske.
  •