Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Stegte ris med Tigerrejer

Beskrivelse:

.

 

   

Ingredienser

5 dl kolde forkogte ris
5 æg
3 forårsløg
2 peberfrugt
1 bk slikærter
½-1 broccoli
ca. 300-400 g tigerrejer
salt
peber
citron
olie til stegning


Sauce

2 fed hvidløg
2 spsk fiskesauce
2 spsk oystersauce

1 spsk sesamfrø
evt. lidt chili

 

Fremgangsmåde

Pisk æg sammen med lidt salt og peber.
Hæld massen ud på en varm pande med lidt fedtstof og steg som en omelet.
Når den er ved at være færdig hakkes den i små stykker og sættes til side.


Bland oystersauce, fiskesauce, sesamfrø og to pressede fed hvidløg sammen.

Skær forårsløg i ringe og svits dem i en wok sammen med olie og tigerrejer.
Når tigerrejerne har skiftet farve og er blevet røde, tages de af wokken og lægges til side.


Herefter tilsættes risene (evt. med lidt ekstra olie) og steges i ca. 5 min.
Husk at vende godt rundt så de ikke brænder på.


Skær grøntsagerne ud og vend dem i risene sammen med saucen. Kom de små stykker omelet og tigerrejerne ved og smag evt til med lidt salt peber og citron.

Retten serveres med det samme når den er blevet varmet igennem og grøntsagerne stadig er sprøde.