Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse:
Pad thai kan både laves med store kinarejer, kylling eller svinekød. Ofte
tilsætter man også tofu. Nudlerne er de brede risnudler, som man kan
købe tørret i alle asiatiske supermarkeder.
Som allerede nævnt er tamarind (klik for at læse mere) en vigtig
ingrediens i retten. Jeg bruger en blok tamarind, som jeg (med fingrene)
blander med vand, ved at ælte tamarinden, indtil jeg har en tyk
tamarindsaft, der minder lidt om ketchup i konsistensen. Tamarindsaften
er en vigtig del af den sauce, som man starter med at lave. En enkelt
gang har jeg forsøgt at snyde, ved at købe en færdig pad thai-sauce, men
resultatet blev knap så heldigt, så nu laver jeg den fra bunden hver
gang.
Andre eksotiske ingredienser tæller palmesukker og kinesiske purløg, som
mest af alt ligner et utroligt langt, fladt og tyndt purløg. Begge dele
kan købes i asiatiske forretninger.
|
|
tigerrejer (så mange i nu ønsker per person)
½ pakke risnudler 5 mm
1 pose kinapurløg (100 g)
200 g bønnespirer
4 spsk søde tørrede radiser, hakkede (kan udelades)
4 æg
50 g saltede peanuts
1 stor fed hvidløg
1 stk. rød skalotteløg
1 lime
½ dl olie til stegning
1 dl vand
Ingredienser til pad thai sauce
4 spsk. Fiskesauce
6 spsk. tamarindsaft (se teksten foroven for mere indformation)
2 spsk eddike
2 stk. palmesukker, knust (dvs to af de runde klumper, som palmesukker oftes
sælges som i pakker af 8)
1 tsk. mørk soyasauce
Alle ingredienser til saucen røres og koges godt sammen.
Risnudler udblødes i varmt vand i 20 min. Kinapurløg renses og skæres i
2-3 cm lange stykker. Gem nogle endestykker (ca. 15 cm lange) til pynt. Løg og
hvidløg hakkes. Peanuts blendes groft. Søde tørrede radiser blendes. Skær lime
ud i store både.
Risnudlerne er vanskelige at stege. Derfor steges der kun til 2 portioner
ad gangen. Derfor gennemgås det efterfølgende 2 gange, hver gang med anvendelse
af halvdelen af ingredienserne.
Olien opvarmes i wok eller på en stor slip let stegepande, hvor på
hvidløg og løg steges gyldent. Tilsæt rejer, og steg indtil de er blevet røde
(næsten gennemstegt). Risnudler steges med samtidig med at vandet stænkes over
og løftes eller skilles ad med en eller to paletter. Det kan blive nødvendig at
tilsætte yderligere olie under stegning af risnudlerne for at undgå, at disse
klumper sammen. Skub blandingen til side, kom lidt mere olie på, og slå æggene
ud. Steg disse stive sammen med risnudlerne. Saucen og de blendede radiser
tilsættes. Herefter tilsættes bønnespirer (gem nogle bønnespirer til pynt) og
til sidst kinapurløg.
Anret 2 portioner på 2 store flade tallerkener. Kom en spiseskefuld
hakket peanuts på risnudlerne. Server med ekstra bønnespirer, kinapurløg og
limebåde. Som tilbehør serveres chili pulver, fiskesauce og eventuelt sukker.