Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse |
|
|
|
1 kg store upillede rejer
1 spsk olie
1 1/2 l vand
1 1/2 tsk bordsalt
2 stilke citrongræs
4 kviste frisk citronmelisse
2 friske chilipebre
1 spsk fishsauce
2 spsk citronsaft
Pynt:
2 spsk frisk koriander
Pil rejerne.
Skyl skallerne.
Varm olie i en gryde og steg skallerne til de bliver
lyserøde.
Tilsæt vand, salt, citrongræs, citronmelisse og hele chilier.
Bring det i kog og lad det simre i 20 min. med låg på.
-Si suppen og bring den atter i kog.
Tilsæt rejerne og lad dem simre med i 3-4
min.
Tilsæt fishsauce og citronsaft efter smag.
Suppen skal have en udtalt syrlig
smag, så tilstræb dette med citronsaften.
Suppen serveres i suppetallerkener med koriander og hakkede forårsløg som pynt.