Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Tom Yam med rejer

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

1 dl rejefond eller vand
100 g fjordrejer
1 pk. bøgehatte (ca. 200 g)
2 stk. citrongræs
2 stk. korianderrødder
8 stk. limeblade
50 g galanga
0.5 ds. kokosmælk
3 stk. chili
4 spsk. chilipaste
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. limejuice
koriander (til pynt)

Fremgangsmåde

Bank citrongræs med bagsiden af en stor kniv, skær enderne af og kassér de yderste blade.
Skær den i tre dele.
Riv limebladene i 3-4 stykker og kassér stænglen i midten.
Skær galanga i skiver.
Skrab og rens korianderroden under rindende vand og giv den ligeledes et bank .
Pil og rengør rejer.
Rens champignon og skær i skiver

Kom fonden i en gryde sammen med citrongræs, limeblade, galanga, og bring i kog.
Lad det simre i 5-10 minutter, tilsæt derefter kokosmælk, chilipasta, hele chilier efter smag.
Kog yderligere 3-4 minutter. Smag til med fiskesauce og limejuice.
Steg bøgehattene i lidt olie på en pande.

Anret de rå rejer i dybe tallerkener med bøgehatte og koriander.
Hæld kogende suppe på.