Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Tom Yum er en af de mest kendte thai supper.
|
|
|
|
10 dl. vand (ca.)
300 – 350 gr. rejer (gerne større rejer som tigerrejer).
1 scalotteløg
4-5 små cherrytomater
2 stilke citrongræs
1 spsk fiskesovs
1 spsk. tamarind juice
3 skiver frisk galangarod
100 gr. svampe (typisk champignon)
4 kaffir lime blade
1 frisk lime
8 friske thai-chilier (eller 2 medium størrelse jalepenos )
½ tsk knust hvid peber
2 tsk sød chilipasta (nam prik pao)
Start med at rense dine rejer.
Nogle vil gerne bruge små rejer eller dele større rejer i halve.
Personligt foretrækker jeg hele store tigerrejer.
Vil du spare tid så (og mist lidt smag) så brug frosne tigerrejer
Skyld citrongræs, knus dem og bind dem sammen.
Rens løg, svampe og cherrytomater og skær dem i små både.
Skær din galangarod i skiver.
Del din chili og pil indmaden ud.
Skær den i tynde strimler på langs.
Herefter bringer du vandet i kog.
Når vandet koger tilføjer du citrongræs, galangarod, kaffir lime blade,
fiskesovs og tamarind juice.
Rør godt rundt og tilsæt rejerne.
Hvis du bruger store tigerrejer så skal de ca. koge i 3 minutter.
Herefter tilsætter du løg, den søde chilipasta og svampene.
Kog herefter i yderligere 6-7 minutter indtil rejerne er færdige.
Pas på du ikke koger dem for længe – rejer kan godt blive rigtige kedelige og
seje hvis de koges for længe.
Tilsæt chili og og tomater og rør godt rundt.
Tilsidst tilsætter du saften fra din lime. Smag suppen til inden servering.
Tips:
Retten er som sagt rigtig spicy, så du kan overveje at servere en skål ris til.
Du kan også tilsætte lidt kokosmælk til retten hvis du ønsker den mere rund og
blød.
Nogle steder i Thailand er de ekstra dekorative med rejerne – de giver dem et
lille snit i ryggen og så folder rejerne sig ud og får en ret speciel form.