Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse
|
|
|
|
fisk:
1 stk. aborre eller torsk
Tom kha talay:
100 g galganrod
4 stilk citrongræs
4 stk. røde bird eye chilier
10 stk. limeblade
3 stk. skalotteløg
2 kg blåmuslinger
1 stk. palmesukker (1 klump)
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. limesaft
3 ds. kokosmælk
Aborre:
Få din fiskehandler til at afskælle og filetere din fisk.
Fjern ben fra fileterne og drys dem herefter med lidt salt.
Lad saltet trække ind i fisken i ca. 1 time køleskabet.
Tom kha talay:
Start med at skære galganrod, citrongræs, chili, limeblade og skalotteløg i
skiver.
Rens og skyl muslingerne.
Tag en stor gryde og tilsæt 3 spsk neutral olie.
Når olien er varm, tilsættes muslingerne samt alle de skårne ingredienser.
Lad det hele stege i bunden af gryden et par minutter og tilsæt herefter
kokosmælken.
Lad suppen koge op og lad den herefter simre ved svag varme i ca 20 minutter.
Sluk for suppen og lad den trække i 20 minutter.
Sigt herefter suppen over i en anden gryde - husk at gemme alle muslingerne.
Smag suppen til med palmesukker, limesaft og fiskesauce.
Befri muslinger fra skallen og brug dem som fyld i suppen sammen med f.eks.
stegte svampe, bok choi, koriander, frisk chili, kål eller hvad du nu har lyst
til.
Aborre: Inden servering fjernes skindet og fileten skæres i så tynde skiver som
muligt.
Disse stykker fisk placeres i bunden af dybe tallerkener i et tyndt lag fordelt
over hele bunden.
Fyldet anrettes pænt ovenpå de tynde skiver af aborre og overhældes med den
kogende suppe.
Pynt med koriander.