Det er en rig suppe kogt på
forskellige råvarer: F.eks. kylling eller
skaldyr.
Mest udbredt og kendt er nok suppen kogt på
store rejer.
Får du den i Thailand er den ofte MEGET stærk,
og da det er en suppe kan den godt brænde meget
på læberne.
Rigtigt lavet er det dog så stor en
smagsoplevelse at det rigeligt er alle pinsler
værd.
Ingredienser
1 liter vand
20 tigerrejer (ca. 200 g)
3 scalotteløg
4-5 små cherrytomater
2 stilke citrongræs
2 spsk fiskesovs
4 skiver frisk galangarod
150 g markchampignon
5 kaffirblade (Bai makluud)
½ kop citronsaft
5-6 friske chili (Prik kii nuu)
½ tsk knust hvid peber
2 tsk sød chilipasta (Nahm prik phou)
en gryde
Fremgangsmåde
Rens rejerne og skær dem halvt igennem på langs fra
rygsiden. Fjern evt. den sorte tarm.
Pil løgene og flæk dem på langs i fire stykker
Skær tomaterne i kvarte
Knus citrongræsstilkene med det flade af en stor kniv eller
køkkenøkse og bind en knude på dem
Rens svampene og skær dem i kvarte
Knus kaffirblade og chili, så saften kan trænge ud
Tilberedning
Varm vandet op i gryden til det næsten koger
Tilsæt alle ingredienser undtagen rejer
Kog igennem i fem minutter mens der af og til røres rundt
Tilsæt rejer
Når suppen igen begynder at koge tages den af varmen og er klar
Tips
Pas på at rejerne ikke koger for længe,- så bliver de seje
Snittet i ryggen på rejerne bevirker at de folder sig ud ligesom
en sommerfugl når de kommer i den varme suppe.
Man kan variere denne suppe ved at tilsætte et par skefulde
kokosmælk (gathi). Dette gør suppen tykkere og mere cremet, men
der tilføres også kalorier, da kokosmælk er meget fedt!