Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thailandske fiskekager
 med lynstegte grøntsager

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

Thailandske fiskekager:
450 g hvide fiskefileter (jeg brugte kulmule)
45 maizena
30 g hvedemel
1 spsk fiskesauce
1 æg
1 bdt frisk koriander
3 tsk rød karrypasta
100 g grønne bønner
2 forårsløg
Olie til stegning

Lynstegte grøntsager:
1 broccoli
100 g grønne bønner
1 rød peberfrugt
1 løg
8 shitaki-svampe (hvis tørrede, så opblødt i vand)
1 spsk soya
1 spsk fiskesauce
Sesamolie
Sesamfrø
 

Fremgangsmåde

Thailandske fiskekager
Skær fiske i mundrette stykker og hak de øvrige ingredienser i mindre stykker (ja, altså med undtagelse af karrypasta og den slags, som jo er findelt i forvejen – og olien til stegning, den skal heller ikke med i denne omgang).
Bland det grundigt, og kør hele molevitten gennem en kødhakker til en god – grov eller fin efter smag – fiskefars.
Form til deller og smid dem på en pande med olie.

Steg på begge sider til de er gennemstegte.

 

Lynstegte grøntsager
Giv sesamfrøene en omgang på en meget varm, tør pande til de begynder at dufte. Hæld dem over i en skål, og stil dem til side, indtil de skal bruges.

Skær alle grøntsagerne i mindre stykker.
Opvarm sesamolie i en wok ved stærk varme, og smid alle grøntsagerne deri.
Lynsteg dem til de er møre, men stadig har bid – omkring 5 minutter er nok ikke helt ved siden af.
Tilsæt lidt soya og fiskesauce, og smag om smagen er efter dit hoved – tilsæt lidt mere, hvis du synes.
Når smagen er lige i øjet, så drys de ristede sesamfrø over, og server sammen med fiskekagerne i en flyvende fart.