Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse: Disse
thailandske fiskefrikadeller er bare helt igennem skønne og det sur/søde
tilbehør i form af agurke/rødløgssalaten og den søde chili, giver den
perfekte smagskombination.
|
|
Thai
fiskefrikadeller:
500 g. fiskefars
(gerne lidt grov i det)
1 pk. krabbekød (går også an med krabbekød på dåse)
2 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rødløg
1 spsk revet ingefær
1 lille meget finthakket kafir limeblad
3 spsk fiskesauce
2 tsk sambal oelek
1 æg
Thai agurke/rødløgssalat:
Thai
fiskefrikadeller:
Hak krabbekødet i små stykker og bland det sammen med farsen, løgene og
krydderierne. Du kan eventuel tilsætte et æg eller lidt madlavningsfløde for at
få farsen helt lind
Form farsen til små frikadeller med en ske, som steges i godt med olie, indtil
de er gyldne. TIP: dyp skeen i vand hver gang, du former en ny frikadelle. På
den måde hænger de ikke fast og kan bevare den runde form.
Smag eventuel til, når du har lavet den første frikadelle, så du kan
smage, om farsen trænger mere krydderi
Lad fiskefrikadellerne dryppe af på fedtsugende papir
Thai agurke/rødløgssalat (Laves gerne 2-3 timer før servering):
Del agurken på langs, og skrab kerne ud med en teske eller en urtekniv.
Herefter skærer du argurken i tynde skiver.
Løget pilles og hakkes fint
Kog 3 dl vand og opløs eddike og sukker i vandet.
Smag til med salt og sambal oelek.
Lad salaten stå og trække i eddiken i 2-3 timer før serveringen, så bliver den
bedst.
Servering:
1) Servér fiskefrikadeller og thai agurke/rødløgssalaten sammen med limebåde og
friske koriander samt den søde chilisauce.