Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thailandske fiskefrikadeller
 med agurke/rødløgssalat og sød chili

Beskrivelse:

Disse thailandske fiskefrikadeller er bare helt igennem skønne og det sur/søde tilbehør i form af agurke/rødløgssalaten og den søde chili, giver den perfekte smagskombination.

Frikadellerne kan sagtens gemmes og varmes op i ovnen.

 

 

 

 

   

Ingredienser

Thai fiskefrikadeller:

500 g. fiskefars (gerne lidt grov i det)
1 pk. krabbekød (går også an med krabbekød på dåse)
2 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rødløg
1 spsk revet ingefær
1 lille meget finthakket kafir limeblad
3 spsk fiskesauce
2 tsk sambal oelek
1 æg

Thai agurke/rødløgssalat:

1 rødløg
1 agurk
3 spsk sukker
9 spsk lagereddike
3 dl kog, varmt vand
1/4 tsk sabal oelek
salt

Tilbehør:

Sur-sød chilisauce
Limefrugt både
Friske koriander

 

Fremgangsmåde

Thai fiskefrikadeller:
Hak krabbekødet i små stykker og bland det sammen med farsen, løgene og krydderierne. Du kan eventuel tilsætte et æg eller lidt madlavningsfløde for at få farsen helt lind

Form farsen til små frikadeller med en ske, som steges i godt med olie, indtil de er gyldne. TIP: dyp skeen i vand hver gang, du former en ny frikadelle. På den måde hænger de ikke fast og kan bevare den runde form.

Smag eventuel til, når du har lavet den første frikadelle, så du  kan smage, om farsen trænger mere krydderi

Lad fiskefrikadellerne dryppe af på fedtsugende papir


Thai agurke/rødløgssalat (Laves gerne 2-3 timer før servering):

Del agurken på langs, og skrab kerne ud med en teske eller en urtekniv.
Herefter skærer du argurken i tynde skiver.
Løget pilles og hakkes fint
Kog 3 dl vand og opløs eddike og sukker i vandet.
Smag til med salt og sambal oelek.
Lad salaten stå og trække i eddiken i 2-3 timer før serveringen, så bliver den bedst.

Servering:


1) Servér fiskefrikadeller og thai agurke/rødløgssalaten sammen med limebåde og friske koriander samt den søde chilisauce.