Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thai-fiskedeller med sprød salat

Beskrivelse:

Hvis du ikke undgår sukker, på samme måde som jeg jo helst gør, kan du endda lave måltidet endnu hurtigere ved bare at købe en færdig sweet chili sauce.

Og ja, fiskefrikadellerne bliver friturestegt for at få den fine skorpe – men jeg foretrækker altså bare at kalde det “stegt i rigeligt med olie”,
Men husk at brug en så lille pande/gryde som muligt – og så bare lidt olie nok til, at halvdelen af fiskefrikadellen er dækket

 

   

Ingredienser

Thai-fiskedeller
9 stk
300 g hvid fisk Gode alternativer kan være sej, kuller, torsk el.lign.
1 æg
1 spsk rød karrypasta
1 spsk fish sauce
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk knust kaffir limeblade (kan erstattes af 1 spsk limesaft)
1 lille håndfuld friske grønne bønner
 olie til (friture)stegning (jeg brugte rapsolie)

Fremgangsmåde

Hak fisken fint i foodprocessor sammen med æg, karrypasta, fish sauce, sukrin+, salt og lime leaves.
Skær enderne af de grønne bønner og hak dem fint.
Vend i fiskemassen.
Form til 9 lige store kugler, mas dem lidt flade, og sæt dem evt. på køl mens resten tilberedes.