Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Sprødstegte rejer med avocadosalsa

Beskrivelse:

Sprøde store rejer med salsa af mild avocado og skrap chili og hvidløg.
 Jo friskere rejer er, desto lækrere og mere smagfulde er de.
Rejer er altid en lækker spise om sommeren, og disse sprøde rejer kan du da også tilberede på grillen. Du skal bare passe på, at olien fra dine rejer ikke drypper ned på kullene. 

 

   

Ingredienser

16 store rejer
½ dl olivenolie
Salt, peber
3 spsk revet brødkrummer
½ hakket chili
1 presset fed hvidløg
1 tsk revet skal af øko lime 2 avocadoer
1 lime
1 fed hvidløg
½ grøn chili
½-1 rødløg
2 tomater
2 spsk frisk koriander

Fremgangsmåde

Tilbered først avocadosalsaen: Halver avocadoerne, fjern stenen og mos kødet i en skål med saften af 1 lime og 1 presset fed hvidløg.

Stærkere?

Hvis du vil have dine rejer eller salsa stærkere, kan du evt. tilsætte lidt cayennepeber, Tabasco eller chilisauce. Prøv evt. Lingham's chilisauce, som fås i velassorterede supermarkeder til ca. 20 kr. for flaske med 150 ml
Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint.
Pil løget og skær det i terninger.
Skyl tomaterne, halver dem og skrab kernerne ud med en ske.
Skær tomatfileterne i terninger og vend alle ingredienserne i salsaen. Smag til med hakket koriander, salt og peber.
Sprødstegte rejer: Rør ingredienserne til den sprøde olie sammen.
Pil dine rejer - lad halen sidde - og vend dem i olien.
Steg de store rejer på panden i ca. 3-4 min., til de er gennemstegte.
Server de sprøde, lune rejer med avocadosalsaen.