Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Denne opskrift er taget med hjem fra Thailand og stammer fra den nordøstlige del af Thailand. |
|
|
|
1 lillepapaya på 400 g.
10 stk. cherry tomater.
4 – 8 stk. friske røde chilier (uden kerner).
4 fed hvidløg
2 – 3 spsk. peanuts (tilsæt evt. flere, alt efter smag).
Evt. 2-3 lange slangebønner
Evt. 1 spsk. tørrede rejer
2 spsk. fiskesovs.
2 spsk. lime saft (helst saft fra friske lime, men andet kan også bruges).
1 tsk. sukker.
Skyl og dine cherry tomater.
Put dem i en skål og mas dem, så saft og kerner flyder ud, men uden at ødelægge
dem helt.
Skyl din papaya og skræl den.
Læg din papay på et skærebræt og tag en skarp kniv.
Skær lange dybe ridser i din papay, jo kortere mellemrum imellem dem jo bedre.
Når du har gjort det hele vejen rundt, tager du din kartoffelskræller og
skræller lange tynde og smalle striber af papayen.
Det er bøvlet arbejde, men jo mere tålmodighed, jo bedre resultat.
Hak hvidløg og chili fint. Jeg putter det hele i en min minihakker, men du
kan også bruge en morter.
Put de fint hakkede chilier og hvidløg ned til tomater og agurk.
Tilsæt herefter fiskesov, sukker og limesaft og bland det godt rundt.
Lige inden servering blandes peanuts i salaten og det hele vendes godt.
Tilsætter du peanuts tidligere, så bliver de en smule bløde i det.
Tips:
Som med versionen med agurk, så skal denne salat være godt spicy.
Du skal prøve dig frem og tænkte på hvem der skal spise salaten.
Er det folk der er glade for spicy mad, så giv den 8 chilier, men er det folk
der ikke er vant til stærk mad, så brug 4.