Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Skrubbe dampet i bastkurv

Beskrivelse:

 

 

   

Ingredienser

 2 fed hvidløg
1 rød chili
1 citrongræs
2 tsk grøn thai karrypasta
4 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
1 bouillonterning
450 g skrubbefilet
Evt. 1-2 bananblade
500 g asiatiske grøntsager, fx bok choi, forårsløg, sukkerærter
1 spsk rapsolie
salt og peber
jasminris

Fremgangsmåde

 Hak hvidløgene fint. Flæk chilien og toppen på citrongræsset.
Kom chili, hvidløg, citrongræs, karrypasta, kaffir-limeblade, kokosmælk og bouillonterning i en bredbundet gryde, og kog op.
Læg skrubbefileterne i en bastkurv. Læg evt. bananblade under fisken.
Stil bastkurven ned i gryden, læg låg på, og damp fisken ved jævn varme i 10 min.
Lynsteg grøntsagerne i olien i wok eller pande.
Krydr med salt og peber.
Tag bastkurven op af gryden, stil den på en tallerken, og servér fisken i kurven.
Hæld kokosmælken op i en skål, og brug som sauce.
Servér de lynstegte grøntsager og kogte ris til fisken.

Tip: Har du ikke en bastkurv, kan du bruge en damprist.
Eller du kan lægge fisken på en tallerken og stille 3 kopper ned i gryden, som tallerkenen kan stå på.

Tip: Alle ingredienserne til denne ret kan købes i asiatiske supermarkeder.

Tip: I stedet for skrubbe kan du anvende rødspætte, ising eller rødtunge.