Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse:
En thailandsk karry ret, skal ikke misforstås med krydderiet karry.
Hvis du har alle ingredienser, så er det utrolig nemt at tilberede,
faktisk hurtigere end at ringe og bestille take away.
|
|
200 g. thai aubergine
100 g. dværg aubergine
200 g. bambusskud
2,5 dl køderstatning (soyaprotein). Alternativt kan alm kødstykker i små
tern
½ rød peberfrugt (ca. 70 g.)
2 håndfulde sød thai basilikum
2,5 spsk olie
1,5 spsk rød karry paste (med denne mængde vil jeg sige at det kradser i
halsen)
2 dåser kokosmælk (2*400 ml)
1,5 tsk sukrin eller sukker
1,5 spsk soyasauce
lille squeeze lime eller citronsaft
Lidt vand til at spæde op med
Brune ris eller Jasmin ris som tilbehør
Opblød køderstatningen i vand så det lige dækker samt soyasovs (ca. 2-3 spsk) i
ca. 25 min.
Sæt de brune ris over til kogning. De skal koge i ca. 35 min.
Kog bambusskudene i ca. 10 min (de skal være kogt og lidt bløde, men stadig med
lidt bid i)
Pluk de små dværgauberginer af stilkene
Skær thai aubergine ud i mindre både
Skær rød peberfrugt ud i tynde skiver
Pluk basilikumbladene
Varm en wok op med olie, rød karry paste og ca. 1 spsk kokosmælk
Når ovenstående er blevet til en tyk rød sauce tilsættes køderstatningen (eller
alternativt frosne quornbittar)
Efter ca. 5 min kommes det resterende kokosmælk i samt sukrin, lime og soyasovs.
Efter yderligere 5 min kommes bambusskudene i. Lad det herefter simre i ca. 15
min.
Tilsæt thai aubergine og dværg aubergine
Kog i yderligere 10 min. Spæd evt. op med 1 dl vand.
Smag evt. til med mere soya, karry paste, lime og sukrin.
Kom peberfrugt i og kog videre i 5 min
Kom til slut basilikumbladene i.
Tip: Det smager super lækkert med en god thai omelet til.
Sådan ser thai aubergine (tv) og thai
dværgaubergine (th) forresten ud:
Det var denne karry jeg brugte i
retten (kan købes i en thai butik):