Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Yum Som O
Pomelosalat

Beskrivelse

Pomelosalat (Yum Som O) er endnu en af mine thailandske favoritter. Salaten adskiller sig fra de fleste andre typiske thaisalater, da dressingen indeholder kokosmælk, som gør den cremet og sød i smagen. En anden ingrediens i dressingen er roasted chili paste, som ikke er stærk men meget rund og let sødlig i smagen. Salaten bør spises umiddelbart efter tilberedningen, da den hurtigt kan blive for fugtig og klaske sammen.

 

   

Ingredienser

Dressing:
2 spsk. thai fish sauce
8 spsk. kokosmælk (af den cremede, hvide slags)
2 spsk. thai roasted chili paste
4 spsk. limesaft (svarer ca. til saften fra to lime)
½ thai bird eye chili
2 spsk. Rørsukker
1 fed hvidløg

Rejer:
18 tigerrejer (friske eller frosne)
2 fed hvidløg
1 thai bird eye chili
2 spsk. madlavningsolie

Salat
1 pomelo
1 skalotteløg
2 dl revet kokos
2 dl cashewnødder (helst ristede og usaltede)
1 dusk koriander
1 dusk mynte 2 spsk sød chilisauce


Fremgangsmåde

Pomeloen er lettest at have med at gøre, hvis man først fjerner den tykke skræl. Derefter fjerner man den seje, hvide hinde, som omgiver selve frugtkødet. Pomelobådene plukkes derefter i små stykker på størrelse med en stor pebernød.(Frugtkødet)

Rist kokossen på en tør pande ved medium varme, indtil den er sprød og gyldenbrun. Pas på med ikke at skrue for meget op, da kokossen let bliver sort og brændt.

DRESSING:
Hak hvidløg og chili fint og bland det med de andre ingredienser til en cremet, rødbrun sauce. Hvis man ikke er så meget for stærk mad sparer man lidt på chilien, eller udelader den helt. Smag på dressingen og tilsæt evt. mere fish sauce, hvis den ikke er salt nok.

REJER
Hak hvidløg og chili fint.

Hæld olie på panden og svits hvidløg og chili. Tilsæt rejerne og steg dem under omrøring i nogle minutter, til de lige akkurat er gennemstegte. De må ikke få for meget, da de let bliver tørre og gummiagtige.

Hvis man bruger frosne rejer, er det vigtigt at de optøs ordentligt inden tilberedning og får lov at drype ordentligt af, da de ellers bliver ret vandagtige og kedelige.

SALAT
Hak skalotteløget medium-groft, og pluk eller hak mynte og koriander i små totter.
Kom pomelo, cashewnødder, skalotteløg, revet kokos og rejer i en stor skål og tilsæt dressingen og rejerne. Bland det hele med hænderne, så dressingen bliver ordentligt fordelt. Drys lidt mynte og koriander ovenpå og servér med det samme.