Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Plahmyk yahng
Grillet marineret blæksprutte

Beskrivelse

Grillet blæksprutte med djævelsovsI Thailand er det meget almindeligt at grille. Seafood er specielt velegnet idet det ikke skal have ret lang gril tid for at blive mørt og lækkert Blæksprutte har ikke så meget smag i sig selv og bliver derfor mere rig og fyldig, hvis den tilføres f.eks. en røget smag.
Hvis man desuden marinerer blækspruttekødet før det tilberedes, får man yderligere tilført blæksprutten karakter. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at have en god dyppelse til den færdige blæksprutte.

 

   

Ingredienser

 ca. 2-3 blæksprutter (10-armede)
1-2 fed hvidløg
1 spsk. fiskesovs
½ tsk. mørk sød soya
½ tsk. sort peber
1 spsk. vindruekerneolie


Fremgangsmåde

Flæk blæksprutterne på langs. Rens dem og skyl dem grundigt i koldt vand
Rids blæksprutte stykkerne på kryds og tværs med en skarp kniv. (Som var det en culottesteg!) Hak hvidløg fint og bland det med fiskesovs, soya, sort peber og olie
Smør blækspruttetykkerne ind i marinaden. (kan evt. gøres i en plastikpose!) og lad det trække ca. ½ time.
Tænd ovnen og varm den op til griltemperatur.
Læg blækspruttestykkerne på en rist og gril dem 10-15 min.
Vend dem en gang under grilningen
Tag blækspruttestykkerne ud og skær dem i mundrette stykker
Servér retten på en bund af salatblade, med en lille skål Seafood-chili dip.
Tips
Det er vigtigt for denne ret at du bruger frisk blæksprutte.
Køb endelig ikke de frosne ringe, man kan få i de fleste supermarkeder, men gør dig den ulejlighed at gå ned til en fiskehandler og find en frisk. Jo mørkere (rødligere!) og mat en blæksprutte er jo mindre frisk er den.
Du skal altså se efter en lys, skinnende overflade når du udvælger din blæksprutte.