Tilbage til Kogebog -Thailanske opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
Miang Kum spises ofte i Thailand som en appetitvækker eller en snack
sammen med en kold øl. Normalt serveres Miang Kum på et stort fad, hvor
de forskellige elementer i retten alle er adskilt. Man har så mulighed
for selv at sammensætte sin snack fra fadet.
Ofte vil den garvede thailænder starte med at tage et blad spinat og
klemme det, så det danner en ske-lignende form. Herefter vil han tilføje
kokosnød, rødløg, hakket lime, jordnødder, tørret reje og måske en
thai-chili eller to. Endelig vil han tilføje en klat sød sauce og voila!
God fornøjelse
|
|
Kokosnød
1 dl Rødløg (hakkede)
1 dl Økologisk limefrugt (skåret i tern - med skallen på)
1 dl Usaltede jordnødder
1 dl Tørrede rejer
10 skv Thailandsk chili
1 dl Citrongræs (snittet)
1⁄2 dl Rejepasta
1 1⁄2 dl Kokos sukker
1 bundt Spinatblade (ca. 50 blade)
1. Start med at åbne kokosnøden og frigør det hvide kød. Riv derefter
kokoskødet i små tynde strimler og varm dem op under omrøring i en medium varm
gryde til de er gyldne. Det tager omkring 20 minutter.
2. Opvarm kokossukkeret i en mellemstor gryde indtil det er smeltet - det
bør danne en sammenhængende sirup. Tilsæt derefter rejepasta og lad det koge et
par minutter.
3. Til servering skal du bruge en lille tallerken eller en underkop til
hver enkelt ingrediens. Derefter skal du bruge et stort fad, hvor du placerer
spinaten i midten og arrangerer underkopperne i en ring omkring spinaten.
Velbekomme!