Tilbage til Kogebog -Thailanske opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Gung pat gratiem
Stegte rejer med hvidløg

Beskrivelse

 

   

Ingredienser

1 pose frosne afskallede tigerrejer med hale
5 fed hvidløg
½ tsk hvid, groft stødt peber
1 spsk. vegetabilsk olie (vindruekerneolie)
1 spsk. fiskesovs (Nahm Plah)
1 spsk. sød østerssovs (Nahm man Hoi)
½ kop koldt vand
en Wok
en metal spatel

Fremgangsmåde

  • Tø de afskallede rejer op i en sigte og skyl dem godt.
    Tør dem af i et rent viskestykke og sæt dem til side i en skål.
    Knus hvidløgene med en kniv (mas dem flade med den flade side af kniven)
    Fjern skallerne og hak hvidløgene meget groft.
    Tilberedning:

    Varm olien op til den næsten ryger.
    Tilsæt hvidløg og lad dem stege indtil de tager lidt farve (få sekunder!)
    Tilsæt rejerne og hold det hele i bevægelse med spatelen.
    Tilsæt fiskesovs og østerssovs.
    Tilsæt peber.
    Hæld vandet i og sluk for varmen.
    Tag retten af varmen efter ca. 2 min.
    Anret rejerne på et fladt fad og hæld væden over lige inden serveringen.
    Spises som en af flere retter med Jasminris
  •