Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Goong Gah Tee-em
Hvidløgsrejer

Beskrivelse

Goong Gah Tee-em er en enkel, men alligevel velsmagende ret. Den er nem at lave og er næsten altid en succes - uanset hvem der laver den! Retten serveres normalt med ris.

I et typisk thailandsk måltid anvendes Goong Gah tee-em næsten aldrig som et måltid i sig selv, men derimod sammen med flere andre retter

 

 

   

Ingredienser

8 fed Hvidløg (knust)
2 spsk Fiskesauce
2 spsk Korianderrod (hakket - kan erstattes af hakkede korianderblade)
1  Citron
1 1⁄2 spsk Brun farin
1⁄2 tsk    Friskkværnet peber
500 g     Rejer
    Vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

1. Start med at lave en marinade bestående af hvidløg, korianderrod, fiskesauce, brun farin og peber. Tilsæt rejerne og lad dem marinere i ca. 30 minutter.

 

2. Når de 30 minutter er gået opvarmer du 2 spsk olie i en mellemstor stegepande. Tilsæt de marinerede rejer og steg et par minutter. Klem lidt citronsaft i blandingen og server med et par kviste frisk koriander på toppen.