Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse |
|
|
|
2 tsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg
1 tsk ingefær
2 tsk gurkemeje
2 friske chilipebre
4 dl fiskebouillon
400 ml kokosmælk
2 spsk frisk ingefær
1 stilk citrongræs
600 g torskefileter
2 spsk fishsauce
2 forårsløg
Opvarm olien i en wok.
Svits knust hvidløg, tørret ingefær, gurkemeje og finthakket chili.
Rør rundt i krydderierne mens de svitses.
Tilsæt bouillon, kokosmælk, ingefær og citrongræs og bring det i kog.
Tilsæt fisk, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 10 min. under låg (eller
til fisken er kogt tilstrækkeligt).
Fjern ingefær- og citrongræsstykker.
Tag fiskefileterne op med en hulske (pas på de ikke går fra hinanden) og
placér
dem i en serveringsskål med låg på.
Bring saucen i kog og lad den koge i 5 min.
Fjern saucen fra varmen. Rør fishsauce og tynde skiver af forårsløg i.
Hæld saucen over fisken i skålen og servér.