Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse |
|
|
|
4 kyllingelår
5 skalotteløg
1 tsk. friskrevet ingefær
En anelse vand
4 fed hvidløg
3 spsk. smagsneutralolie + til friturestegning af løgene
1 dåse kokosmælk
3 laurbræblade
1 tsk. revet palmesukker
1 spsk. tamarindpasta
1 tsk. finthakket citrongræs
1 tsk. knust spidskommen
En smule maizena
Salt
Peber
Frisk koriander
Frisk peberkoriander
Smid 3 af skalotteløgene (del dem i et par dele inden) i en blender sammen
med ingefær, hvidløg og et par spsk. vand.
Blend til en fin pure.
Opvarm olie i en wok ved jævn varme og smid puréen på. 3-4 (måske 5) minutter
under omrøring, og dit køkken dufter fra den ene ende til den anden.
Så skal kyllingelårene i, der skrues lidt op for varmen og de brunes. Vend dem
undervejs.
Når de er brunede, så kommer du de resterende ingredienser (med undtagelse af de
to typer koriander) i og smager til med salt og peber.
Skru ned for varmen og lad det simre i 30-35 minutter til kyllingen er mør,
gennemstegt og næsten falder fra benet. Vend dem undervejs.
I mens det hygger sig, så opvarmer du en slat olie i en lille kasserolle til den
er ca. 170 grader.
Vend de resterende løg (som du har skåret i små, tynde skiver) i lidt maizena,
og dybsteg dem lidt af gangen under let omrøring til de er gyldne og sprøde.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Servér kyllingen og saucen med vilde ris og de to typer frisk koriander samt et
drys af de ristede løg.