Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thom kha gai
Kokos kyllingesuppe med galanga

BeskrivelseThom kha spises over det meste af Thailand.

I den sydlige del kaldes retten undertiden for "Thom taepo gai"
Det er en meget rig suppe, som får sin fylde fra kokosolien. Galangarod, citrongræs og citronsaft tilfører retten et frisk element af citrus og tilsammen fremstår denne suppe næsten som et måltid i sig selv.

Du kender den måske bedre i sin hvide form, men i Sydthailand bruger man gurkemeje til mange retter.
Derved får den sin gule farve og specielle smag.
Suppen skal være stærk af chili og egner sig bedst til at indgå som en del af en større menu.

 

   

Ingredienser

1 lille frisk kylling (ca. 900 g) (man kan også bruge kyllingebryst uden skin, så skal man bare smide en hønse bouillonterning i som fond. så slipper man for at stå og "bakse med kyllingeskroget)
1 ds kokosmælk /olie (gathi)
1 spsk fiskesovs
1 drys sort, knust peber
2 små løg
ca 5 tynde skiver galangarod (kha)
1 stilk citrongræs
1 spsk frisk presset citronsaft
1/4 tsk finthakket gurkemejerod (kamin)
5-6 små blandede røde og grønne chili (prik kii nuu)
3 kaffirblade (kaffir)

Fremgangsmåde

Kyllingen udbenes og kødet skæres i mindre stykker
Galangaroden skæres i tynde skiver
Chili knuses (brug den flade del af kniven!)
Citrongræsstilken knuses og skæres i tre stykker
Kaffirbladene skæres i meget tynde strimler
Gurkrmejeroden hakkes fint
Tilberedning

Varm kokosolien op og tilsæt kylling, citrongræs og chili
Bring det hele i kog og tilsæt resten af ingredienserne undtagen kaffirbladene
Lad suppen småsimre i ca. 10 min.
Tag gryden af varmen, hæld den i en skål og drys med de fine strimler kaffirblade
Tips

I stedet for en hel kylling kan du bruge kyllingebryst. og en hønse bouillonterning
Du kan også lade være med at udbene kyllingen, men blot skære den i mindre stykker.
Gør du det skal du beregne længere simretid (ca. 15-20 min)