Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thai streetfood med kylling

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

200 g glas- eller ægnudler
400 g hakket kylling
1 spsk. olie
1 stort løg
1 stor rød peber
4 spsk. limesaft
2 spsk. fishsauce
2 tsk. sukker
1 tsk. reven ingefær
1-2 citrongræs
1 tsk. friskhakket rød chili eller sambal oelek

Desuden:
evt. frisk koriander, snittet rød chili og limebåde

Tilbehør:
ristede peanuts eller cashewnødder

Fremgangsmåde

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
Kom dem i en sigte, og overbrus dem med koldt vand.
Afdryp.
Skær løg og peberfrugt i små tern.
Varm en wok eller dyb pande op med olie, og steg kødet, til det har skiftet farve.
Tilsæt løg og peberfrugt, og svits det med et par min.
Tilsæt limesaft, fishsauce, sukker, ingefær, finthakket citrongræs og chili.
Læg låg over, og lad retten simre ca. 10 min.
Kom nudlerne i, og varm kort igennem.

Pynt evt. retten med koriander, limebåde og chili samt et drys ristede peanuts eller cashewnødder.