Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Thai chili-boller med rodsotto

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

Thaiboller
400 g kyllingefars
2 spsk. kokosmel
2 spsk. koriander
2 stk. æg
2 spsk. marmelade uden sukker
1 fed hvidløg
1 knsp. chili
0.5 tsk. salt

Sovs
1.25 dl æblemarmelade uden sukker
1.25 dl æblecidereddike
0.5 tsk. friskhakket chili
1 fed knust hvidløg
3 spsk. frisk og hakket koriander

Rodsotto
1 stk. rodselleri
3 tsk. smør
1 tsk. harbamara
1.5 dl vand
2 spsk. parmesanost
0.5 tsk. salt
0.25 tsk. peber

Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen.
Sørg for at røre kødfarsen sammen i så lang tid, at du er sikker på, at alle ingredienser er ligelig fordelt.
Form farsen til 18 boller, og kom kødbollerne på et stykke bagepapir i en bradepande.
Bag kødbollere i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Imens kødbollerne bages færdige, laver du sovsen:
Tilsæt alle ingredienser til sovsen i en gryde, og rør rundt imens den koger op.
Når sovsen begynder at koge, tager du den af blusset, og lader den hvile indtil kødbollerne er færdige.
Når kødbollerne er kommet ud af ovnen, og er kølet en smule af, vender du bollerne i sovsen.
Tag herefter kødbollerne op af sovsen og over i en skål, og så er de er klar til servering.

Skræl sellerien med en kniv (med mindre du har en virkelig god skræller), og riv herefter sellerien på rivejernets grove side.
Det er endnu bedre, hvis du har en foodprocessor, som du kan putte tingene i, og så bruge den funktion, hvor det bliver revet i fine og lange strimler.
Smelt smørret i en stor gryde, kom sellerien ned i gryden, og svits det.
Lad sellerien svitse i 4 minutter.
Hvis det begynder at lægge an til at brænde på, så skal du skrue ned for blusset, men ellers må der gerne være godt med varme på.

Rør harbamara op i vandet, og hæld det over sellerien.
Kom herefter parmasan, salt og peber i, og rør rundt i et minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 5 minutter ved svag varme.
Derefter er den klar til indtagelse.
Spis kødbollerne og risottoen med friske krydderurter ovenpå – især koriander er et hit.