Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Satay med Jordnøddesauce

Beskrivelse:

.


I de asiatiske lande serveres satay-spyd af lokale gadesælgere, som griller spyddene over glødende kul.
Så hvis du tror du kan stege dem på panden, så glem det.
Satay og grill er faktisk en slags fastfood i de asiatiske lande, som hotdog og pølsevogn herhjemme.

På pande smager de ikke af det samme 

 

   

Ingredienser

500g Kyllingefileter
Spyd

Til marinaden
En knold ingefær
4 fed hvidløg
1 stilk citrongræs
1 løg
3 spsk. sesamolie
2 spsk. brun farin

1 tsk. gurkemeje
1 spsk. knust korianderfrø
1 tsk salt
Saften af en citron
Frisk chili (så meget du kan tåle)

 

Til jordnøddesaucen
1 lille dåse kokosmælk
3-4 spsk. jordnøddesmør
1 knold ingefær

 

Fremgangsmåde

Sådan tilbereder du marinaden.
Hak, knus eller blend løg, ingefær, hvidløg og citrongræs i fine små stykker. Det blandes med de andre ingredienser.
Brun farin karamelliserer under grilning, og gør kyllingen sprød.

Mariner kyllingefileterne i marinaden. Jeg brugte kyllingeinderfileter, dem behøver du ikke skære i stumper.
Har du de store kyllingefiletter anbefaler jeg dog at du skærer dem ud i mindre stykker.
Lad dem stå i marinaden i mindst en time. Jo længere de står og trækker jo bedre.
Du kan med fordel tilberede dem dagen inden og lade dem stå og marinere natten over.

Nu skal de bare spydes og grilles.

 

Jordnøddesovsen ”Keep it simple”.
Hak eller riv ingefæren og bland det med kokosmælk og jordnøddesmør.
Varm det i mikroovnen, så er det nemmere at blande.
Hvis du synes den er for tyk, kan du hælde lidt kogende vand i.