Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Phanaeng

Penang er det thailandske navn for retten.
Den kommer oprindeligt fra Malaysia, hvor den har fået navnet Phanaeng fra den by i Malaysia den kommer fra. Som med massaman karry er Penang (Phanaeng) karry en gryderet.

 

 

Ingredienser

3-400 gr. kylling (eller andet kød)
1 ds. kokosolie/mælk (vælg en god kokosmælk, gerne en tyk fed en fra specialbutikkerne)
3-4 røde små chili uden frø
6 – 8 kaffir limeblade
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. penang karry paste
idt olie
Evt. grøntsager (frit valg alt efter smag).

Fremgangsmåde

Skær limbladene i fine strimler. Gem lidt af dem til pynt når du serverer.
Del chilierne og skrab alle frøene ud, hak herefter chilierne (grov eller fint, alt efter hvad du foretrækker).

Rens kyllingen (eller hvad kød du bruger).
Kyllingen skæres i aflange tynde stykker.
Put olien på panden, varm panden op til olien er godt varm.
Tilsæt herefter penang karry paste og rør godt rundt i pasten så den bliver fordelt ud over hele panden.

Tilsæt kokosmælken og rører godt rundt.
Mens kokosmælken varmes op, putter du kyllingestykkerne på panden og svitser dem hurtigt.
Put dem herefter ned til kokosmælken.

Tilsæt efterfølgende dine hakkede chillier, limebladene og fiskesovsen og rør rundt.
Hvis du vælger at putte grøntsager i retten skal de i sammen med chilierne og fiskesovsen.
Retten skal simre i ca. 10 – 20 minutter alt efter størrelsen på kødet og hvis du har puttet grøntsager i.
Retten er færdig så snart kød og grøntsager er mørt.