Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Penang er det thailandske navn for retten. |
|
|
|
3-400 gr. kylling (eller andet kød)
1 ds. kokosolie/mælk (vælg en god kokosmælk, gerne en tyk fed en fra
specialbutikkerne)
3-4 røde små chili uden frø
6 – 8 kaffir limeblade
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. penang karry paste
idt olie
Evt. grøntsager (frit valg alt efter smag).
Skær limbladene i fine strimler. Gem lidt af dem til pynt når du serverer.
Del chilierne og skrab alle frøene ud, hak herefter chilierne (grov eller fint,
alt efter hvad du foretrækker).
Rens kyllingen (eller hvad kød du bruger).
Kyllingen skæres i aflange tynde stykker.
Put olien på panden, varm panden op til olien er godt varm.
Tilsæt herefter penang karry paste og rør godt rundt i pasten så den bliver
fordelt ud over hele panden.
Tilsæt kokosmælken og rører godt rundt.
Mens kokosmælken varmes op, putter du kyllingestykkerne på panden og svitser dem
hurtigt.
Put dem herefter ned til kokosmælken.
Tilsæt efterfølgende dine hakkede chillier, limebladene og fiskesovsen og rør
rundt.
Hvis du vælger at putte grøntsager i retten skal de i sammen med chilierne og
fiskesovsen.
Retten skal simre i ca. 10 – 20 minutter alt efter størrelsen på kødet og hvis
du har puttet grøntsager i.
Retten er færdig så snart kød og grøntsager er mørt.