Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
En vaskeægte gadekøkken klassiker. |
|
|
|
500 g hakket kød (jeg bruger primært kylling eller gris)
4 spsk. olie
3-4 fed hvidløg
2 store thai chillier (grønne chillier fra supermarkedet kan bruges – men de
skal være stærke)
2 tsk. soya
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. rørsukker
100 gram basilikum
100 gram spinat
50 gram bønner
½ dl vand
Evt. 3 – 4 æg (et spejlæg pr. mand).
Put dine hvidløg i en minihakker og giv dem en god omgang. De må godt være
helt most.
Skær din chilier i små fine ringe, ikke mere et et par mm. i tykkelsen. ( er du
rigtig kunstnerisk, så skær enkelte igennem på skrå)
Skyld og rens basilikum og spinat.
Skær dine bønner i mindre stykker.
Hak dit kød meget fint (eller vær doven og vælg hakkekød).
Varm din wok godt op og tilsæt din olie.
Når olien er varm, tilsætter du hvidløg. Rør godt rundt, så de ikke brænder på.
Når de får kulør tilsætter du kødet.
Når kødet er næsten færdigt, tilsætter du fiskesovs, soya sukker og vand. Rør godt rundt indtil blandingen begynder at blive mere stiv i det. Det tager nogle minutter
Herefter tilføjer du chili, og bønner. Steg det hele i et par minutter.
Tilsæt basilikum og spinat og rør godt rundt indtil bladene er skrumpet godt ind.
Tips
Dette er en stærkt ret og det er en del af charmen.
Det kan være fristende at lave retten endnu mildere.
Men det er synd og ødelægger efter min mening hele meningen med retten.
Det samme gælder hvis man vælger nogle kedelig og smagsløse chilier fra ens
supermarked.
Server den retten med en portion ris.
Hvis du syntes den er for stærk, så server den med et spejlæg til også.