Massaman karry stammer fra det sydlige Thailand
og er oprindeligt en muslimsk ret.
Den kan laves med alle slags kød.
Oftest serveres den med oksekød, men den smager
også rigtig godt med kylling, rejer eller
svinekød.
Ingredienser
200 gr. kylling (eller andet kød)
½ ds. kokosmælk.
2 stk. kartofler (medium størrelse).
1 stk. løg (medium størrelse).
2 – 3 spsk. cashew nødder / peanuts (alt efter smag, jeg bruger
tit peanuts da de er nemmest at få fat på og billigst).
2 spsk. sukker.
½ spsk. salt.
1 spsk. tamarind juice.
1 spsk. massaman curry paste
1 håndfuld basilikum blade.
evt. kardemomme
evt. kanelstang
Fremgangsmåde
Vælg en god gryde eller en saute pande.
Tilsæt olie og varm det godt op.
Til massaman karry paste og svits det godt og grundigt
Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt under opvarmning indtil
massaman karry paste er rørt helt ud og der begynder at flyde
lidt rød olie op.
Skræl kartofler
Pil løg
Kød, løgs og kartofler (og evt. andre grøntsager) skæres i
firkantede tern på ca. 2 x 2 cm.
Når der flyder rød olie op i din gryde/pande, tilsætter du kødm
grøntsager og tamarin juice.
Væsken i gryden skal dække grøntsager og kød. Hvis den ikke gør,
så tilsæt lidt ekstra væske.
Kog det i ca. 15. minutter ( Det er færdigt når du kan stikke en
gaffel i de største stykker grøntsager og de falder af gaflen
når du løfter den op ad gryden.).
Lige inden du serverer retten tilsætter du basilikum og
cashewnødder/peanuts.
Noter:
Det gør ikke den store forskel om du vælger cashew nødder eller
peanuts. Retten kan med fordel serveres sammen med stærk
thailandske salat med agurk. Serverer du din massaman med
sidstnævnte, er det nok en fordel at vælge cashewnødder til din
massaman ret, da det ellers godt kan blive en massiv peanuts
oplevelse.