Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Massaman Karry

Beskrivelse:

Massaman karry stammer fra det sydlige Thailand og er oprindeligt en muslimsk ret.
Den kan laves med alle slags kød.
Oftest serveres den med oksekød, men den smager også rigtig godt med kylling, rejer eller svinekød.

 

   

Ingredienser

 200 gr. kylling (eller andet kød)
½ ds. kokosmælk.
2 stk. kartofler (medium størrelse).
1 stk. løg (medium størrelse).
2 – 3 spsk. cashew nødder / peanuts (alt efter smag, jeg bruger tit peanuts da de er nemmest at få fat på og billigst).
2 spsk. sukker.
½ spsk. salt.
1 spsk. tamarind juice.
1 spsk. massaman curry paste
1 håndfuld basilikum blade.
evt. kardemomme
evt. kanelstang

Fremgangsmåde

  •  Vælg en god gryde eller en saute pande.
    Tilsæt olie og varm det godt op.
    Til massaman karry paste og svits det godt og grundigt
    Tilsæt kokosmælk og rør godt rundt under opvarmning indtil massaman karry paste er rørt helt ud og der begynder at flyde lidt rød olie op.
    Skræl kartofler
    Pil løg

    Kød, løgs og kartofler (og evt. andre grøntsager) skæres i firkantede tern på ca. 2 x 2 cm.
    Når der flyder rød olie op i din gryde/pande, tilsætter du kødm grøntsager og tamarin juice.
    Væsken i gryden skal dække grøntsager og kød. Hvis den ikke gør, så tilsæt lidt ekstra væske.
    Kog det i ca. 15. minutter ( Det er færdigt når du kan stikke en gaffel i de største stykker grøntsager og de falder af gaflen når du løfter den op ad gryden.).
    Lige inden du serverer retten tilsætter du basilikum og cashewnødder/peanuts.

    Noter:
    Det gør ikke den store forskel om du vælger cashew nødder eller peanuts. Retten kan med fordel serveres sammen med stærk thailandske salat med agurk. Serverer du din massaman med sidstnævnte, er det nok en fordel at vælge cashewnødder til din massaman ret, da det ellers godt kan blive en massiv peanuts oplevelse.