Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Kai lok koi
Svigersønnens æg

Beskrivelse


 

   

Ingredienser

 3 – 4 æg
5 – 2 små thai scalotteløg
5-8 røde, tørrede, mellemstore chili (Prik haeng)
1-2 spsk. fiske sovs (Nahm plah)
2 tsk. knust palmesukker
2 spsk. konserveret Tamarin (Makham biak) + 2 dl. vand
1 dl. vårløg /forårsløg
½ dl. friske hakkede korianderblade
3 dl. vegetabilsk olie

Fremgangsmåde

  • Tamarind udblødt i vand (Makham biak)

    Kog æggene 6 – 7 min. Tag dem op af gryden og tør dem.
    Pil scalotteløgene og skær dem i tynde ringe.
    Læg tamarinmassen i vand til det begynder at blive opløst og vandet bliver brunligt.
  • Pres herefter massen så det meste bliver opløst i vandet.
  • Hæld opløsningen igennem en si og gem det
    Skær vårløg ud i fine ringe og hak korianderbladene groft
    Tilberedning

    Varm olien op i en lille gryde og steg de hele æg til de er gyldne på alle sider.
  • Vend dem ofte og hold en moderat varme i olien.
    Læg æggene på et lag køkkenrulle og lad den overskydende olie løbe fra.
    Dybsteg de tørrede chili i olien og læg dem på køkkenrullepapiret.
    Skru ned for varmen under olien og rist nu de skiveskårne skalotteløg til de bliver gyldne og sprøde.
  • Derefter op på køkkenrullepapir.
    Bland Tamarinsaft, fiskesovs og varm det op i en lille gryde.
  • Smag til med palmesukkeret og lad det hele koge et minut.
    Skær æggene ud i halve og arrangér dem på et lille fad.
    Drys de ristede løg og chili over æggene.
    Hæld den varme Tamarindblanding over og pynt til sidst med vårløg og korianderblade
    Pas på æggene ikke hænger fast i bunden af gryden!Tips

    Tamarin kan købes i asiatiske specialforretninger.
  • Det er en klistret masse, der er konserveret med sukker og for at få den rette smag ud af produktet skal det afbalanceres med mængden af vand det opløses i.
  • Ovenstående mængder er vejledende.
    Pas på at æggene ikke hænger fast i bunden af gryden når de steges i olien – vend dem ofte!
  •