Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN |
Beskrivelse:
En thailandsk karry ret, skal ikke misforstås med krydderiet karry.
Hvis du har alle ingredienser, så er det utrolig nemt at tilberede,
faktisk hurtigere end at ringe og bestille take away.
|
|
1 Kg kyllingefilet
1 stk. ingefær (valnød stort)
Skær kyllingefileterne i ca. 3x3 cm store stykker.
Hvidløg og ingefær hakkes meget fint. Du kan også rive det på et rivejern eller
blende det.
I en stor gryde eller wok varmes olie (bunden skal være dækket med et godt lag
olie).
Den grønne karry paste, limeblade, stødt koriabnder og det hakkede
ingefær/hvidløg steges på lavt blus så smagsstofferne kommer frem.
Tilsæt kyllingetern og vend dem godt ind i karry pasten og steg dem til de får
en hvidlig farve.
Kom evt. lidt ekstra olie i, så det ikke brænder på.
Tilsæt nu kokosmælken, fiskesaucen og citrongræsset (hele stykker). Det er en
god ide at knuse citron græsset med morteren eller en hammer.
Jeg har brugt tørt citrongræs. Det skal lige ligge i blød i lidt varmt vand. Jeg
varmer det i et glas i mikroovnen, lader det række i en times tid, og hælder så
kun vandet i gryden. Det er nemlig ikke rart at tygge på et stykke citrongræs.
Lad retten simre i 5 minutter.
Mens retten småkoger skærer du peberfrugter og forårsløg ud i strimler, som så
lige får lov til at simre med i et minut.
Server med basmati ris eller asiatiske nudler.