Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Gai pat gathi
Lynstegt kylling i kokossovs

Beskrivelse

Lynstegt kylling med kokosmælk (Pat ped gai gathi)“Pat” er en af de hurtige tilberedningsmetoder i thaikøkkenet.

Her drejer det sig om at have alle sine emner skåret ud og alt gjort klart, for pludseligt går det stærkt!
Der er ikke rigtigt nogen begrænsninger for hvad man kan bruge af råvarer, men kylling kan de fleste lide og det passer sammen med meget andet.
Denne ret bliver desuden cremet af at der tilsættes kokosmælk (gathi) til den til sidst.

 

   

Ingredienser

 200 g kyllingebryst
2 spsk. vegetabilsk olie ( f.eks. vindruekerneolie)
1 – 2 spsk. rød chilipasta
2 spsk. fiskesovs
1 kop søde thai basilikumblade (Bai hurapah)
1 håndfuld små søde ærter
ca. ½ ds. kokosmælk
en flad grydespatel

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebrystet ud i små tynde stykker og tag evt. ærterne ud af bælgene, hvis du bruger friske ærter.
  • Tilberedning
    Varm olien op til den ryger i en wok (en tykbundet gryde kan også godt bruges!)
  • Tilsæt chilipastaen og hold det hele i bevægelse med gryde-spatelen.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og vend dem godt rundt i pastaen.
  • Steg dem til de lukker sig og tilsæt derefter fiskesovs, kokosmælk og ærter og lad det hele koge ind i ca. to min. til det hele begynder at tykne.
  • Tilsæt basilikumbladene til sidst og servér på et fad.
  • Tips
    Det er meget vigtigt at wokken er varm før du bruger den. Retten skal lynstege – ikke koge!
  •