Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Gai Pad gratiem prik thai
Hvidløg og peber kylling

Beskrivelse:

Hvidløg og peber kylling er en meget almindelig ret i Thailand.
Det er en god ret til folk som gerne vil have noget thaimad men som ikke kan tåle stærk mad. Den er også et oplagt valg hvis du får gæster og vil lave en række thairetter.
I opskriften har jeg valgt at bruge kylling, men du kan faktisk bruge hvilken som helst slags kød.
Den kan endda laves med tofu så vegetarene også kan spise med.
Jeg har prøvet at lave den med oksekød, kylling, svin og rejer. Retten er ligeledes et godt valg hvis det skal gå lidt hurtigt.

 

   

Ingredienser

 ca. 200 gr. kylling
5 – 6 stk. fed hvidløg (afhængig af størrelsen, de skal fylde ca. en 1/4 kop)
4 tsk. palmesukker eller rørsukker (jeg foretrækker en god økologisk rørsukker)
3 – 4 tsk. hvid el. sort peber pulver (vælg selv eller mix dem)
2 tsk. fiskesovs
1 – 2 spsk. vegetabilsk olie (det skal dække bunden af gryden.
2 – 3 spsk. vand
1 – 2 koriander blade (til pynt)

Fremgangsmåde

  •  Rens kyllingen og skær den i tynde pæne skiver.
    Pil hvidløg og mas dem med den flade side af kniven.
    Vælg en god saute pande og dæk bunden med olie.
    Når olien er så varm den ryger, tilsættes hvidløg. Rør grundigt rundt i gryden så de ikke brænder på.
    Når hvidløgene er blevet godt gylden brune, tilsætter du kyllingen og steger det indtil det er færdigt.
    Hvis kyllingen og hvidløgene bliver tøre og klæbrig, tilsætter du lidt vand, ikke mere end 1 – 2 spsk. ad gangen.
    Når kødet er stegt færdigt, tilsætter du rørsukker, fiskesovs og peber.
    Tilsæt evt. mere vand så det hele bliver blandet rigtig godt. Men stadig max. 1 – 2 spsk. vand.

    Noter:
    Hvis du vælger rejer eller blæksprutter, så vær opmærksom på at de ikke skal have særlig lang tid på panden før de er færdig.
    Retten kan med fordel serveres sammen med en stærk thailandske salat med agurk.
    _________________