Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Fyldt Thai omelet

Beskrivelse:

En populær ret i Thailand, om end nok mest blandt de besøgende gæster.
Den er nemlig ikke stærk og dermed en kærkommen mulighed for at undgå de stærke krydderier.
Desuden er retten billig at lave, så den er også et godt valg for studerende eller bare som et supplement til en hovedret.

 

   

Ingredienser

 250 g kyllingekød (gris eller kalkun kan også bruges)
4 stk. æg
2 stk forårsløg
2 stk. tomater
1 stk. rødløg
200 g champignons (eller andre svampe efter eget valg)
½ kop ærter
½ tsk peber
1 spsk. fiskesovs
2 spsk. østerssovs
4 spsk. vindruekerneolie

Fremgangsmåde

  •  Hak både løg og forårsløg fint
    Hak tomaterne groft.
    Skær svampene i ønsket størrelse.
    Pisk herefter æggene godt sammen. Vær sikker på de er pisket helt sammen.
    Varm en pande op, tilsæt olien (2 spsk.) og vent til den er så varm den ryger.
    Herefter tager du kød, forårsløg, tomater, rødløg, champignons og ærter på panden og steg indtil de er møre (ca. 8 – 10 minutter).
    Tag fyldet af panden, sæt det tilside i en skål.
    Hæld de sidste 2 spsk. vindruekerneolie på panden og varm igen op til den ryger.
    Hæld den piskede æggemasse på panden og steg den i 5 min.
    Tag fyldet i skålen og hælder det ud på halvdelen af omeletten.
    Fold den anden halvdel over fyldet.

    Noter:
    Plaser en tallerken oven på panden når omeletten er færdig. Herefter vender du bunden i vejret på panden, mens du holder tallerkenen imod. Det er den nemmeste måde at få din omelet af panden uden at det går i stykker.