En populær ret i Thailand, om end nok mest
blandt de besøgende gæster.
Den er nemlig ikke stærk og dermed en kærkommen
mulighed for at undgå de stærke krydderier.
Desuden er retten billig at lave, så den er også
et godt valg for studerende eller bare som et
supplement til en hovedret.
Ingredienser
250 g kyllingekød (gris eller kalkun kan også bruges)
4 stk. æg
2 stk forårsløg
2 stk. tomater
1 stk. rødløg
200 g champignons (eller andre svampe efter eget valg)
½ kop ærter
½ tsk peber
1 spsk. fiskesovs
2 spsk. østerssovs
4 spsk. vindruekerneolie
Fremgangsmåde
Hak både løg og forårsløg fint
Hak tomaterne groft.
Skær svampene i ønsket størrelse.
Pisk herefter æggene godt sammen. Vær sikker på de er pisket
helt sammen.
Varm en pande op, tilsæt olien (2 spsk.) og vent til den er så
varm den ryger.
Herefter tager du kød, forårsløg, tomater, rødløg, champignons
og ærter på panden og steg indtil de er møre (ca. 8 – 10
minutter).
Tag fyldet af panden, sæt det tilside i en skål.
Hæld de sidste 2 spsk. vindruekerneolie på panden og varm igen
op til den ryger.
Hæld den piskede æggemasse på panden og steg den i 5 min.
Tag fyldet i skålen og hælder det ud på halvdelen af omeletten.
Fold den anden halvdel over fyldet.
Noter:
Plaser en tallerken oven på panden når omeletten er færdig.
Herefter vender du bunden i vejret på panden, mens du holder
tallerkenen imod. Det er den nemmeste måde at få din omelet af
panden uden at det går i stykker.