Tilbage til Kogebog - Tilbage til Thailandsk Opskifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Thailandske ingredienser

 

I det thailandske køkken bruges en lang række unikke ingredienser. Flere af disse produkter er svære eller måske umulige at opdriver her i landet.  Det bliver dog mere almindeligt at se ingredienser som rambutan, lichee, ingefær, kokosolie og mango i flere butikskæder landet over.  Denne tendens er stigende og mange af de eksotiske varer vil blive mere almindelige efterhånden som flere vil efterspørge dem. I de senere år dukket mange etniske  butikker op, som regel bestyret af folk med rødder i lande i Mellemøsten. I disse butikker, hvor man ofte kan “tinge” om prisen kan man finde flere  af f.eks. krydderrierne. Thailandske ris (Jasminris) kan også ofte købes i disse butikker.
Størst chance for gevinst får man dog nok i asiatiske special forretninger. De findes i de fleste større byer, men flest finder du nok i København.  Disse forretninger udemærker sig ved at importere friske asiatiske grøntsager en gang om ugen eller mere.

Alfabetisk liste

Listen på denne side er langt fra komplet, men man skulle kunne finde oplysninger om de mest brugte ingredienser i det thailandske køkken og lidt til.