Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter

Tangsalat

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Tangsalat
300 g tang ( bløde tang som gaffel- og søsalattang)
0.25 stk. agurk
1 stk. lille gulerod
1 stk. forårsløg
1 stk. rød chili
20 g koriander
2 spsk. ristet sesamfrø

Dressing
1 dl soja
0.5 dl eddike
0.5 dl vand
3 spsk. rørsukker
0.5 tsk. hakket tør chili
2 spsk. sesamolie

Fremgangsmåde

Bland først dressingen sammen og lad det hvile. (hvis soya saucen er for saltet, så tilsæt evt. Mere vand og eddike)
Skyl og rens tangen og blancher den i en gryde kogende vand.
Læg det i koldt vand i nogle minutter, og skær dem ud i mellem store stykke.
Nogle tang er mere sej i det og skal koges længere tid som sav- og klørtang.

Skyl grønsagerne og skær agurk og gulerod i fine fine strimler.
Hak forårsløg og chili groft.
Pluk korianderblade fra kvisten og hak kvistene fint.
Bland det hele i en stor skål og vend dressingen i.
Lad salaten hvile i dressingen i 10 minutter inden serveringen.