Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter

Saeutigim Yangyumjang/indbagte rejer

 

Ingredienser  

75 g hvedemel
2 tsk sorte sesamfrø
1 tsk salt
1/2 tsk Sukker
1/2 tsk malet sort peber
1 æg
2 tsk sesamolie
20 store rejer
vegetabilsk olie til friturestegning

Dip
4 spsk sojasauce
2 tsk sesamolie
1 spsk risvineddike
1/2 finthakket rød eller grøn chilifrugt
2 tsk ristede sesamfrø
1 revet fed hvidløg
1 spsk Rørsukker

Fremgangsmåde  

Bland samtlige ingredienser til dippen.
Lad den stå og trække et par timer.

Bland mel, salt, sukker, peber og sesamfrø.
Pisk æg og sesamolie sammen, og hæld det i melblandingen.
Tilsæt vand, indtil konsistensen er passende klæbrig.
Pil rejerne, men lad den yderste halespids sidde.

Varm olien op til 180°.
Dyp rejerne i frituredejen, og fritér dem herefter i olien i 3-4 minutter.

Server rejerne straks sammen med dippen og lidt frisk salat.

Tip: