Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter

Rejewok fra Korea med gyldne ris

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

300 g Kutter-Rejer
150 g skalrejer
0.5 dl risvin eller medium dry sherry
2 spsk japansk teriyakisauce eller anden lys sojasauce
1 tsk japansk wasabi
1 spsk hoisin eller østerssauce
1 forårsløg
4 stilke bladselleri
1 courgette
2 stk. rød chili
2 stk. Romaine salathoved
200 g basmatiris
0.5 tsk Salt
0.5 tsk stødt gurkemeje
200 g babykarotter
rapsolie

 

Fremgangsmåde

Rør marinaden sammen af risvin, teriyaki/soya, wasabi og hoisinsauce og læg rejerne i.
Lad dem trække i køleskabet i mindst 1/2 t. - gerne i 1 hel.
Gør grøntsagerne i stand.
Skær bladselleri i små tern. Skær først courgetten i ca. 2 cm. tykke skiver og derpå i kvarte.
Fjern alle hvide hinder og alle kerner fra chilierne og skær frugtkødet i ganske smalle strimler.
Skær salaten i ca. 1 cm. brede strimler.
Kog risene som sædvanligt i letsaltet vand - men kom også gurkemeje i vandet.
Dette krydderi giver ikke megen smag, men risene får en smuk, gylden farve.
Umiddelbart inden serveringen varmer du lidt olie op i en wok eller bred gryde og lynsteger courgette- og bladselleritern i 3-4 min.
Tilsæt så chilistrimler og babykarotter og lynsteg igen i et par minutter.
Skru op for blusset og kom salaten i.
Lynsteg imens du hele tiden vender kraftigt rundt, til salaten er faldet sammen.
Hæld så grøntsagerne op i en varm skål.
Hæld rejerne med deres marinade i wokken sammen med skalrejerne.
Lad marinaden koge op og fordel den og rejerne over grøntsagerne.

Server retten straks med de gyldne ris til.