Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter

Mad med tang

Beskrivelse


 

 

Ingredienser

Sprøde forårsruller med kål
100 g grønkål
20 g tørret combotang - kaldes også søltang
1 cm frisk hakket ingefær
1 pk. wontondej - kan købes i asiatiske butikker og i flere store supermarkeder
2 spsk. mandler
2 spsk. soja
vindruekerneolie til stegning

Vietnam rolls - med grønt
2 stk. gulerødder
1 stk. peberfrugt
1 stk. agurk
1 cm frisk ingefær
1 glas peanuts
1 pk. rispapir
1 bdt. koriander
2 stk. noritangplader ristet og revet i strimler

Lovefood med tang
1 bdt. mynte
300 g hakket kalve- eller oksekød
salt og peber
saft af en lime
1 stk. løg, pillet og hakket fint
50 g frisk tang
lidt vindruekerneolie til stegning
1 tsk. sesamolie

Spicy tang - tomatsovs
olivenolie
4 stk. tomater
1 stk. løg
1 fed hvidløg
1 stk. frisk chili
1 ds. flåede hakkede tomater
frisk basilikum
1 tsk. røget paprika
1 spsk. honning
engelsk sovs
tørret tang, gerne flere forskellige slags
salt og peber

Fremgangsmåde

Sprøde forårsruller med kål:
Rist mandlerne på en pande og hak dem.
Snit grønkålen fint og hak også ingefæren meget fint.
Bland mandler, kål og ingefær med tørret tang og soja.
Krydr med salt og peber.
Kom en spiseskefuld af kålblandingen på en plade wontondej og saml rullen, ved at lukke to af hjørnerne mod midten og rul den så stramt.
Pensl med vand, så kan dejen holde sammen.
Frys herefter rullerne ned.
De kan nemlig sagtens steges gyldne og sprøde i vindruekerneolie i frossen tilstand.


Vietnam rolls med grønt:
Snit gulerødder, peberfrugt og agurk i stave.
Skræl og hak ingefæren fint. Hak peanuts.
Dyp rispapiret i lunkent vand og læg det på et skærebræt.
Fordel stave af gulerod, peberfrugt og agurk midt på den blødgjorte plade af rispapir.
Top med lidt ingefær, koriander og noritang som du rister og river i strimler.
Fold siden, der er længst væk fra dig, over fyldet (ind mod dig selv).
Fold så siderne ind over fyldet og rul til sidst rullen ind mod dig selv.


Lovefood med tang:
Mynten skylles og hakkes og vendes med det hakkede kød.
Hak løget fint og rør det i farsen.
Hak tangen og rist den på en pande og rør den så i farsen.
Pres saften af en lime i farsen og rør det hele godt sammen.
Tag eventuelt en plasthandske på og ælt farsen godt sammen.
Form den til små boller, brun dem af på en pande og bag dem færdige i ovnen ved 180 grader i 12 minutter.
Lige før servering, dryppes kødbollerne med sesamolie, så eksploderer smagen.


Spicy tang - tomatsovs:
Hak tomaterne i chunks og hak løg, hvidløg og chili fint.
Rist det af i lidt olivenolie.
Tilsæt de flåede hakkede tomater og lad det snurre.
Tilsæt basilikum, røget paprika, honning og engelsk sovs.
Sovsen må gerne koge ind i 15 minutter eller længere før du tilsætter tangen.
Tangen skal hakkes fint, før den røres i sovsen og så smager du til med salt peber og chili.
Du bestemmer selv, hvor stærkt saucen skal være.
Jeg kan bedst lide den dyb og smuk og så lige med et lille pift af chili.