Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter

Kimchi - kålsalat

 

Ingredienser  

900 g kinakål
3 spsk salt
1 porre i tynde skiver
4 revne eller pressede fed hvidløg
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk Dansukker Lys Sirup
1 tsk revet, fersk ingefær
1 spsk rød chili

Fremgangsmåde  

Skær kinakålen i fire stykker på langs.
Skær derefter hvert stykke i 5 cm brede strimler.

Hæld 1½ liter vand i en stor skål, og tilsæt 3 spsk salt.
Rør, indtil saltet er opløst.
Tilsæt kinakålen.
Læg en tallerken hen over, så kålen forbliver dækket af vandet.
Lad kålen stå og trække i 12 timer.
Hæld vandet fra.
Bland de øvrige ingredienser i.
Hæld det hele i en glaskrukke med låg, og lad det stå i rumtemperatur i 2 dage.
Pres grønsagerne ned hver dag, så de forbliver dækket af væsken.
Kimchien har nu fået en stærk og syrlig smag.

Holdbarhed i køleskab: mindst 1 måned.

 

Tip: