Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Lynstegte æg og tomater

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

4 store æg
2 tomater
1 forårsløg
Salt og peber
1 teskefuld sukker
Og så et par spsk. olie til at stege i

Fremgangsmåde

Begynd med at slå æggene ud og bland dem godt.
De skal ikke piskes, bare blandes godt.

Hak tomaten groft og fjern den hårde del i midten.
Hak forårsløget fint.

Hæld olien på en varm wok eller pande og sørg for at fordele det over hele stegefladen.
Kom æggene på og lad dem stege et halvt minut, inden du vender dem.

Fjern ægget når det er lidt over halvvejs stegt. Altså stadig vådt i det.
Kom det på en tallerken.

Steg nu tomaterne og forårsløget omkring et minut eller to, også ved høj varme.
Kom sukker, salt og peber ved.

Kom nu æggene tilbage til tomaterne og lad det hele varme igennem sammen et minut mere.
Æggene bliver fastere og tomaterne bliver blødere jo længere du steger. Alt efter hvordan du kan lide det.

Selvom det ligner engelsk morgenmad en smule, så er dette altså en middagsret