Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Kødboller

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

450 gram hakket svinekød
100 gram friske kinesiske sorte svampe, også kendt som Shitaake. Andre svampe kan også gå an. hakkede, skal de være

3 fed hvidløg, finthakkede
1 æg
1 tsk. Revet ingefær
Et bundt hakket persille, koriander eller andet grønt
1 tsk. Sukker
1 spsk. Østerssauce eller fiskesauce
1 spsk. Majsstivelse
Og olie til at stege i

Og til saucen skal du bruge:
Flere hakkede svampe af den samme slags. Også 100 gram
120 ml oksefond
60 ml Chinkiang, mørk kinesisk riseddike
60 ml sukker
1 spsk sojasauce
2 spsk ketchup
Og så en spsk majsstivelse, opløst i vand, til at jævne med

Fremgangsmåde

Kom lidt olie på en pande og steg begge hold svampe et par minutter ved lav varme. Lad dem hvile lidt.

Bland nu alle kødbolleingredienserne, inklusive halvdelen af de stegte svampe.
Ælt farsen rigtigt godt og rul omkring 18 kødboller på størrelse med golfbolde

Steg så kødbollerne i et par spsk olie ved mellem varme indtil de er gyldne.

Imens kan du lave saucen. Alle ingredienserne blandes og skal simre i en gryde.
Saucen kan passe sig selv imens du passer på kødbollerne.

Når det hele er blandet og kødbollerne er stegt, skal du bare lige jævne saucen med majsstivelsen.

Kom kødbollerne over i saucen og lad det hele varme igennem.
Du er nu klar til at servere.

Spis gerne sammen med en skål ris eller et stykke brød.
Bid mærke i den skønne smag af svampene, der er rigtigt kraftig.