|
Beskrivelse |
|
|
|
2,5 liter vand
2 kyllingelår
Frisk dild og/eller persille
2 majs på kolbe
2 æg
2 fed hvidløg, finthakket
2 cm ingefærrod, finthakket
2 spsk sojasauce
2 spsk fiskesauce
2 tsk majsstivelse, opblandet med lidt vand
Og så lidt salt og peber
Vi skal starte med at lave kyllingefonden.
Det gør vi ved at simre de to kyllingelår og krydderurterne i vandet til kødet
falder fra benet.
Fonden bliver ret tynd af dette, men det er meningen.
Si fonden og lad så lårene køle lidt, hvorefter du kan pille kødet af.
Det skal bruges senere.
Skær nu majsene af kolben. Alternativt kan du også bruge frosne eller dåsemajs.
Kom nu kødet, majsen, ingefæret, hvidløget og saucerne i gryden og lad det simre i ti minutter under omrøring.
Suppen jævnes på to måder
Jævn nu suppen med jævningen til den konsistens, du ønsker.
Nu kommer en utraditionel procedure: pisk æggene rigtigt godt sammen og hæld
dem i suppen under konstant omrøring.
Se de små hvide tråde, der dannes i suppen.
Æggene er sådan set også med til at jævne.
Smag til med salt og peber og suppen er klar til servering. Ønske du et ekstra spark, så dryp en smule chili sauce i suppen. Det gør underværker. Velbekomme.