Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Ingefærssuppe

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

1 liter bestand, kylling er mest almindeligt i Kina (kyllingefond)
Ca. 2 cm fint skåret ingefær
2 spsk sojasauce, eller mere for smag
1 tsk chili flager eller pulver
1 tsk sukker
3 hakkede tomater
1 æggehvide
1 tsk sesamolie

Fremgangsmåde

Start med at lave eller varme din bestand.
Tilføj ingefær, chili, sojasauce og sukker og lad det simre, for at optage smag.

Tilsæt tomatstykker og lad det simre i et par minutter, fjern derefter suppen helt fra varmen.
Lad den køle af uden låg i et stykke tid.

Nu begynder magien (eller videnskaben, afhængigt af din tro)!
Sørg for, at suppen er mere end 75 ° C varm, hvilket er den temperatur, hvorved en æggehvide koagulerer.
Da suppen netop har simret, bør det være ganske nemt.

Rør i suppen, bare en lille smule, for at skabe en hvirvel (dejligt ord, er det ikke?).
Hæld æggehviden langsomt i og se, hvordan den bliver hvid og uklar i den varme suppe.
Mens centrifugalbevægelsen fortsætter, tilsæt sesamolie.

Server suppen varm med lidt hakket grønt som pynt.