|
Beskrivelse |
|
|
|
1 liter bestand, kylling er mest almindeligt i Kina (kyllingefond)
Ca. 2 cm fint skåret ingefær
2 spsk sojasauce, eller mere for smag
1 tsk chili flager eller pulver
1 tsk sukker
3 hakkede tomater
1 æggehvide
1 tsk sesamolie
Start med at lave eller varme din bestand.
Tilføj ingefær, chili, sojasauce og sukker og lad det simre, for at optage smag.
Tilsæt tomatstykker og lad det simre i et par minutter, fjern derefter suppen
helt fra varmen.
Lad den køle af uden låg i et stykke tid.
Nu begynder magien (eller videnskaben, afhængigt af din tro)!
Sørg for, at suppen er mere end 75 ° C varm, hvilket er den temperatur, hvorved
en æggehvide koagulerer.
Da suppen netop har simret, bør det være ganske nemt.
Rør i suppen, bare en lille smule, for at skabe en hvirvel (dejligt ord, er
det ikke?).
Hæld æggehviden langsomt i og se, hvordan den bliver hvid og uklar i den varme
suppe.
Mens centrifugalbevægelsen fortsætter, tilsæt sesamolie.
Server suppen varm med lidt hakket grønt som pynt.