|
Beskrivelse
|
|
|
|
200 g hakket svinekød
1 løg
4 forårsløg
2 æg
2 spsk. sesamolie
salt
0.5 tsk. sort peber
lidt mel
24 stk. wonton hvedemelsdejplader
Suppe
2 løg
2 gulerødder
1 tsk. korianderfrø eller 5 stk korianderrod
4 kyllingelår eller overlår
1.5 l vand
6 spsk. fiskesauce
2 spsk. sesamolie
friskkværnet peber
4 pk. choi eller ¼ kinakål
10 g koriander
2 forårsløg
WONTONNER
Hak løg og forårsløg fint. Bland begge løg, kødet, det ene æg og sesamolien i en
skål (ælt igennem til du har en ensartet fars).
Krydr med salt og peber.
Drys bordet med lidt mel, læg nogle dejplader ud på bordet.
Læg en teskefuld fyld på hver dejplade.
Pisk det andet æg sammen, og pensl kanterne med lidt æg.
Fold dejpladen sammen om fyldet i en trekant.
Tryk kanterne sammen. Saml enderne til en lille roset, snur den rundt, og tryk
lidt sammen.
Lav alle dejpakkerne færdige.
Sæt en gryde med vand i kog og læg wontons i og lad det koge i 2 minutter.
Tag dem op og læg klar til suppen.
SUPPE
Skær pak choi i halve eller kina kål i store stykke.
Hak koriander og forårsløg og læg det klar.
Skyl og skræl løg og gulerødder.
Skyl kyllingen og bring en gryde med vand i kog og kog kyllingelårene med løg,
gulerod og koranderfrø/korianderrod i 20 -30 minutter.
Tag kylling og grøntsager op og smid grøntsagerne ud.
Kyllingekødet kan bruges til en salat eller andet.
Smag suppen til med fiskesauce og sesamolie.
Tilsæt en pakke choi/kinakål og wontons i.
Lad det koge op og øs i 4 skåle.
Drys koriander og forårsløg og friskkværnet peber og server.