Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Wokky boky

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

400 g magert oksekød eller bison
1 zittauerløg
1 fed hvidløg
3 peberfrugter i forskellige farver
1 spsk frisk ingefær
1 dl soja
1 spsk chilisalt
2 spsk Thai Lemon
peber
200 g fuldkornsnudler
1 bdt koriander eller persille
1 lille pose peanuts el. andre nødder
3 æg
1 agurk
1 chili
1 dl fishsauce
1 lime, saft og skal

Fremgangsmåde

Varm wokken. Den skal være meget varm.
Skær kødet i tynde strimler, ikke for tykke, og brun det godt af i wokken.
Tag kødet af, og læg det på en tallerken.

Skræl løget, og skær det i tynde både.
Skær hvidløg i tynde skiver.
Skær peberet ud i lange tynde strimler (flæk frugten, tag kernerne ud, skær på den lange led, ½-1 cm brede), og hak det friske ingefær fint.

Vip grøntsagerne over i wokken sammen med ingefær, og sving det rundt i ca. et minut.
Tilsæt soja, og læg kødet tilbage i. Smag retten til med chilisalt,
Thai Lemon og peber.
Tilsæt nudler, koriander og nogle af nødderne.

Steg en pandekage af æggene.
Skær æggepandekagen i små tynde strimler, og læg dem ud over wokretten lige før servering.

Flæk, skræl og skær agurken i små skiver af 2-3 cm tykkelse.
Læg dem op i en flot lille skål. Snit chilien fint.
Bring fishsauce i kog, tilsæt chili, limesaft og -skal og resten af nødderne.
Hæld blandingen ud over agurkerne.

Og ja tak, så er der nydelse til alle fem smagssanser.
Husk at syren kan justeres ved at presse mere limesaft i.