Tilbage til Kogebog -Tilbage til Kinesisk Kogebog

 

Svinekød med æg

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

2,5 liter vand
2 kyllingelår
Frisk dild og/eller persille
2 majs på kolbe
2 æg
2 fed hvidløg, finthakket
2 cm ingefærrod, finthakket
2 spsk sojasauce
2 spsk fiskesauce
2 tsk majsstivelse, opblandet med lidt vand
Og så lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at komme stegen i en gryde eller wok.
Den skal skæres i tern senere, så det er fint at skære den over, så den passer.
Hæld kold vand over så det dækker kødet og bring det nu i kog.
Fjern det skum, der dannes og lad den simre under låg en times tid.

Gem kogevandet og tør kødet grundigt af.
Skær det nu i tern på to-tre centimeter og sørg for at kødet ikke er fugtigt.

Varm 2-4 spsk olie op i en wok eller pande og kom svinekødet på.
Her har vi grunden til at det skulle tørres så grundigt.
Det vil nok sprutte lidt alligevel. Steg under omrøring til kødet er gyldent.
Kom løgene ved.

Når løgene er møre, kom ingefæren, hvidløget og peberet ved.

Læg nu æggene i og tilsæt sojasauce, risvin og lidt af det kogevand, du gemte.
Kom låg på og lad det småsimre 20-30 minutter.

Husk at vende æggene ind imellem, så de farves ensartet.

Tilføj eventuelt en smule mere af kogevandet, så du har lidt sauce, og jævn med majsmelblandingen.